Moje ulubione zielone mielone czyli kotlety z mrożonego zielonego groszku :) Jeśli lubicie słodkawy smak świeżego groszku to na pewno będą Wam smakować. Są mięciutkie, przygotowuje się je ekspresowo i smaży dosłownie w kilka minut. Można je doprawić na milion sposobów, dodać paprykę czosnek czy zioła, ale ja zwykle dodaję tylko szczyptę soli, bo uwielbiam smak groszku i nie chcę go niczym przyćmić. Genialne do domowych pieczonych ziemniaków i świeżej surówki na lekki, zdrowy, wakacyjny obiad :)
Kotleciki z zielonego groszku
Drukuj przepisSkładniki
► groszek mrożony [450 g / 1 paczka mrożonego produktu]
► bułka tarta [40 g / 1/3 szklanki]
► sól i inne ulubione przyprawy [szczypta]
► olej kokosowy [10 g / 1 łyżka]
Przygotowanie
- Ugotować zielony groszek zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
- Odsączyć i przełożyć do miski.
- Zblendować na gęstą pastę.
- Dodać bułki tartej, doprawić i wymieszać.
- Rozgrzać olej kokosowy na patelni, uformować kotleciki i smażyć z obu stron do zarumienienia.
10 komentarzy
Przypalone sa troszczke, dlaczego ?
Dziękuję bardzo za taki miły odzew :)!
Bardzo prosty przepis, a jaki niekonwencjonalny! :) Musimy przyznać, że jesteśmy pod ogromnym wrażeniem :) Super!
Pozdrawiamy i zapraszamy do nas! :)
Szybka Pizza
Bombowe, a ten kolor :)
Pyszne, proste i wspaniale zielone :)
Wyglądają bardzo apetycznie :)
Pomysł genialny! Ach, ten kolorek :)
Faktycznie bardzo proste ;) Uwielbiam groszek i myślę że te kotleciki by mi zasmakowały
Takiego "mielonego" bym zjadła ;)
Wyglądają bardzo wiosennie i bardzo pysznie:)
pozdrawiam:)