Dosłownie rozpływające się w ustach, delikatne, bardzo słodkie, z wyraźną nutą miodu. Idealne na prezent walentynkowy, imprezę albo godne zastępstwo klasycznych bombonierek. Bajeczne do kawy, czy popołudniowej herbaty, robi się je ekspresowo, a wszystkie składniki pewnie i tak już macie w kuchni. Nie ma co dłużej myśleć :)
Zdrowe czekoladki miodowe
Drukuj przepisSkładniki
► olej kokosowy [30 g / 3 łyżki]
► miód [2 łyżki/ 50 g]
► kakao ciemne [15 g / 3 łyżki]
Przygotowanie
- Olej rozpuścić z miodem w garnuszku lub mikrofali.
- Dodać kakao i mieszać energicznie do uzyskania gładkiej masy.
- Przelać do silikonowych foremek i wstawić do zamrażarki do momentu stężenia (15-20 minut).
- Zajadać lub obdarować!
Smacznego!
10 komentarzy
Super przepis <3 pytanie, ile możemy takie czekoladki przetrzymywać ? :) (oczywiście poza zamrażarką )
Ok. 2-3 dni na pewno wytrzymają, jednak polecam trzymać w lodówce.
Świetny,prosty i szybki pomysł.Takie lubię najbardziej.Czekoladki bardzo dobre :)
Cieszę się bardzo. Smacznego! :)
Haha, nawet jeśli nie, to teraz już istnieje :D Dzięki <3
Wyglądają jak z najlepszej czekoladziarni <3 (o ile takie słowo istnieje :D)
Dla mnie to jest lenistwo idealne – wolę iść w dresie do kuchni i na szybko zrobić czekoladki niż się ubierać i iść do sklepu po coś słodkiego :D Acz nie wiem czy nie skończę jak kulka :D
Dzięki <3
wyglądają niesamowicie *-* i można sobie bezkarnie wmawiać, że skoro zdrowe to nie będzie się po nich małą kulką :3 ideolo
Cudne ☺