
Pesto cytrusowo-koperkowe z pistacjami
Drukuj przepisSkładniki
► koperek [2 pęczki]
► olej rzepakowy [50 g / 5 łyżek]
► oliwa [30 g / 3 łyżki]
► skórka cytrynowa [z połówki cytryny]
► pistacje solone [20 g obranych]
► sok z cytryny [2 łyżki]
Dodatkowo
► sól [łyżeczka]
Przygotowanie
- Zmielić w młynku lub drobno posiekać pistacje.
- Dodać posiekany koperek i otartą skórkę ze sparzonej cytryny.
- Dodać sok z cytryny, olej i oliwę. Wymieszać.
- Doprawić solą.
Smacznego!
14 komentarzy
Świetny pomysł, muszę spróbować :D
Co konkretnie nie poszło?
Do pełni szczęścia brakuje tylko cukiniowego makaronu <3
Moje pierwsze pesto nie za bardzo mi wyszło, może z tym pójdzie lepiej :) :)
Nie smakuje jak klasyczne pesto, ale warto się przełamać :)
Dzięki <3 Dość nietypowe, ale smakuje super!
Trzeba spróbować :D
Mniaaaaam <3 uwielbiam pesto, a to już w ogóle musi być kosmos :)
Świetne połączenie :D
To brzmi tak pysznie i orzeźwiająco :)
Dzięki, pozdrowienia <3
Też jestem ciekawa czy Ci zasmakuje :) Koniecznie napisz!
Rewelacja po prostu:)
pozdrawiam wakacyjnie
Spróbuje i dam znać, bo mnie przepis zaintrygował