Krem ziemniaczano-porowy
Drukuj przepisSkładniki
► ziemniaki [400 g obranych]
► por [1 średnia sztuka – biała część]
► bulion warzywny [1 litr] (można podmienić na wodę i doprawić ;) mój robiony na bazie czosnku, cebuli, włoszczyzny, liści laurowych, ziela angielskiego, świeżego rozmarynu i trawy cytrynowej
Dodatkowo
► sól [szczypta – do smaku]
► pieprz biały [1 łyżeczka]
Przygotowanie
- Zagotować bulion i wrzucić do niego pokrojone warzywa
- Gotować do miękkości.
- Gdy ziemniaki będą się rozpadać, zblendować całość i doprawić. Podawać z mleczkiem migdałowym, prażonymi pestkami lub grzankami czosnkowymi.
15 komentarzy
Dzisiaj zrobię taki kremik. Uwielbiam pora, cebulę i czosnek więc pokombinuję. Dzięki za przepis, pozdrawiam
Muszę wypróbować inne proporcje, może wyjdzie jeszcze lepsza :)
Ja robię tak samo, tylko daję więcej pora, a mniej ziemniaków :) wychodzi naprawdę pycha!
Dziękuję! :D
Jak cudnie podany <3
Jak lubisz pora to taki krem na pewno będzie smakował :)
Bardzo dziękuję ! :D Pozdrowienia!
Zgadzam się w 100 % :)
Klasyczny wzorek kawowy :) Dziękuję i pozdrowionka <3
Dzięki <3 :D
Jak ślicznie podane :D
To jedna z moich ulubionych zup ! Jest prosta, pyszna i szybciutkosię ją robi.
Przepyszny, ale ten wzorek ze śmietany fantastyczny!
pozdrawiam:)
Musi być wspaniały! A prezentuje się wybornie! :)
Pozdrawiam serdecznie :)
Bardzo lubię pora ,a taki krem mmm…pycha.