Ten banalnie prosty sposób na łososia to idealne małe oszustwo dla Waszych gości, którzy na bank będą myśleli, że spędziliście godziny nad przygotowywaniem wykwintnego dania. Będziecie mogli z dumą oznajmić, że obrzuciliście go tylko musztardą ze słoika i nie macie pojęcia jakim cudem wyszedł jak prosto z wypasionej restauracji :)
Łosoś w musztardzie francuskiej
Drukuj przepisSkładniki
► filet z łososia [ok. 200 g]
► musztarda francuska [3 łyżeczki]
► miód [1 łyżeczka]
Przygotowanie
- Łososia osuszyć ręcznikiem papierowym i położyć skórą do dołu.
- Zmieszać musztardę z miodem i polać obficie filety.
- Tak przygotowaną rybę położyć na blaszce wyłożonej papierem bądź w odkrytym naczyniu żaroodpornym.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15-20 minut.
22 komentarze
Nie, nie, spokojnie, to tylko ze mnie taki szałaput :P
dzięki, przez chwilę się zastanawiałam czy coś przeoczyłam :)
Prawda! Wywaliłam później olej, bo próbowałam w 2 wariantach i nie było żadnej różnicy. Punkt za spostrzegawczość! Dzięki :D
W składnikach nie ma podanego oleju, a w przepisie jest, żeby zmieszać olej, miód i musztardę : d
Witam . Mam pytanko czy zamiast musztardy francuskiej mogę użyć rosyjską??
180 stopni, dziękuję za zwrócenie uwagi, już poprawiam :)
W jakiej temperaturze należy go piec?
Ależ proszę – w pełni zasłużony :)
Bardzo :)
Mam dokładnie takie samo zdanie :)
<3
Dziękuję <3
Mam nadzieję, że wyjdzie pysznie!
Dziękuję, zwłaszcza za fotograficzny komplement <3
Ale bajecznie się prezentuje :>
Ooooo cudo. Lecę jutro po łososia, uwielbiam w każdej postaci :-).
Przepysznie! I bajeczne zdjęcia – aż ślinka cieknie :)
ooo jak dobre?
Właśnie przed chwilą jadłam łososia :):) Jak dla mnie – najlepsza rybka :)
Ale pyszności *.*
Dzięki <3
Wygląda bardzo apetycznie! :-)