Przyznać się, kto nie kocha arbuza prosto z lodówki w letnie upały? Okazuje się, że można z niego ekspresowo zrobić pyszne, naturalnie słodkie lody. Po dodaniu odrobiny soku z cytryny nabierają charakteru i można się nimi bezkarnie zajadać, nawet przed sezonem bikini :D Jedyne, czego nam potrzeba to owoce, dobry blender i trochę cierpliwości :)
Sorbet arbuzowy
Drukuj przepisSkładniki
► arbuz, pokrojony w kostki i zamrożony [1 szklanka]
► sok z cytryny lub limonki [1 łyżka]
Przygotowanie
- Świeżego arbuza pozbawić pestek, pokroić w kostkę, przełożyć do woreczka z zapięciem strunowym i włożyć do zamrażalnika na noc.
- Rano przełożyć kosteczki arbuza do wysokiego naczynia, dodać łyżkę świeżego soku z cytryny lub limonki i zmiksować blenderem ręcznym na gładką masę.
- Podawać w pucharkach bądź rożkach.
Smacznego!
13 komentarzy
Zapisuję się! <3 :D
Cudowna prostota. Rzeczywiście arbuz sam w sobie jest pyszny. I jaki ten sorbet ma piękny kolor <3
Najlepszy!!!
Otwieram klub fanów arbuza :D
Naturalnie <3
Polecam, zwłaszcza na upały :D Jak lubisz arbuza to już w ogóle niebo!
Mam nadzieję, że wyszło pysznie! :)
Powaga? Ja wcześniej nie próbowałam, ale teraz chyba zacznę robić częściej :)
Ale pychota :D
Arbuza uwielbiam, więc chyba skuszę się <3
Wygląda przepysznie! Uwielbiam arbuza, więc pewnie i na ten sorbet się skuszę :)
Aż się dziwię ze ja owocozerca nie robie sorbetow gdy to takue proste! No to działam dzis z arbuzem!;)
Chyba mój ulubiony sorbet <3
https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/