Szybkie, bezproblemowe i banalne miękkie krówki, które w smaku przypominają czekoladki Reese’s. Przyznam szczerze, że przepisy, które są tak obrzydliwie proste, że sama zastanawiam się czy w ogóle jest sens je publikować, cieszą mnie najbardziej. To przepisy, które wykorzystuje się non stop, a potem robi w ciemno, bez przepisu i bez proporcji.Tutaj mamy jedynie 2 proste składniki i 10 minut roboty.
Możecie nazwać je jak chcecie – krówki, czekoladki czy praliny. Możecie je podawać w małych foremkach, w formie czekoladowej tabliczki lub pocięte na zgrabne cukierki, które rozpływają się w ustach. Zawierają dwa proste składniki, a w smaku są naprawdę niezwykłe.
► czekolada deserowa [100 g / 1 tabliczka]
Miękkie krówki Reese's
Drukuj przepis
Składniki
► masło orzechowe [60 g / 3 łyżki]
Przygotowanie
10 komentarzy
Jak można czekoladę nazwać krówkami. W przepisie nie ma żadnego składnika krówek..
super, ja spróbuje z masłem orzechowym – nerkowca (moje ulubione orzechy) :)
Na pewno będzie pyszne! :D
i jaaak w smaku?
Roztyję się jak nic ☹️Nie mogę przeglądać tego bloga, bo ciągle chce mi się jeść!
1/3 tabliczki czekolady 72% kakao + łyżka masła orzechowego (fantastycznie, że z kawałkami orzechów) + odrobina mleka (masa wydawała mi się zbyt słodka) + 20 min w zamrażalniku = obłęd ?
Ślę pozdrowienia!
Oj tam raz się żyje, trzeba mieć energię do działania :D
Pozdrawiam też i przeogromne dzięki za testowanie przepisu!
Mniam, absolutnie wyglądają super :) Jestem wielką fanką krówek, ale nie jadłam ich już dobre kilka miesięcy…
Trafiłaś w mój gust w 100%! Bajeczne :)
https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Wow Moje ulubione dwa składniki :-) zaraz robię :-)
O jakie proste :) Aż chce się spróbować :)