
Makaron o smaku sernika z truskawkami i czekoladą
Drukuj przepisSkładniki
► makaron Malma (u mnie Penne Rigate) [300 g]
► orzechy nerkowca [75 g / 1/2 szklanki]
► cukier waniliowy/wanilinowy [10 g / 2 łyżeczki]
► sok z cytryny [1 łyżeczka]
► miód [2 łyżeczki]
► truskawki świeże [300 g]
► czekolada deserowa [30 g / ok. 1/3 tabliczki]
Przygotowanie
- Orzechy nerkowca zalać 1/2 szklanki wrzątku, wsypać cukier wanilinowy i przykryć. W tym czasie ugotować makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
- Makaron odsączyć na durszlaku i przełożyć do garnka lub miski.
- Do nerkowców dodać miód i sok z cytryny i zblendować na gładki, kremowy sos.
- Gotowy sos dodać do ciepłego makaronu i wymieszać. Dorzucić umyte i pokrojone truskawki.
- Całość polać łyżką rozpuszczonej czekolady. Podawać na ciepło lub na zimno.
4 komentarze
Świetny blog super, że podajesz kaloryczność :D
Pozdrawiam,
muuooaa.blogspot.com
My zawsze zajadaliśmy się na działce w wakacje <3
Znów mi się konta pomieszały, to ja :P
Aż mi się przedszkolne obiadki przypomniały. Było to jedno z najbardziej lubianych przez dzieci danie obiadowe w mojej grupie :D
Pyszności ^^