Wiem, że tęskniliście za fit słodyczami, więc nie mogłam pominąć tego przepisu w pierwszych tygodniach nowego roku. Jak zwykle bez cukru, masła, oleju, mąki, glutenu, za to z soczystymi owocami i dużą ilością białka. Koniecznie dodajcie maliny do środka – zdecydowanie ,,robią” robotę :)
Zdrowe babeczki białkowe z malinami
Drukuj przepisSkładniki
► banan [2 sztuki]
► jajko [1 sztuka]
► mielone migdały [2 łyżki]
► odżywka białkowa [1 miarka / 30 g]
► mrożone maliny [ok. 15 sztuk]
Przygotowanie
- Wszystkie składniki poza malinami zblendować w dużej misce.
- Natłuścić foremki.
- Przelać masę do 5 foremek i w każdej umieścić po 2-3 mrożone maliny (tak, aby były przykryte ciastem).
- Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-23 minuty (w zależności od piekarnika, babeczki powinny być całkowicie upieczone, górą zacznie wyciekać malinowy sok.
- Ostudzić i podawać.
9 komentarzy
Hej! :)
Czym można zastąpić mielone migdały?
Smacznego! <3 Mam nadzieję, że przypadną Ci do gustu :)
Bez ściemniania – nigdy nie robiłam ich bez odżywki, to baza tego przepisu, nie wiem czy wyjdą z jakimkolwiek zamiennikiem ;<
Trzeba niezwłocznie spróbować :D
Albo deser <3
co zamiast odżywki białkowej?
Akurat chciałam szukać jakiegoś łatwego przepisu na babeczki :D wyglądają przepysznie
Ale urocze! Coś czuję, że byłabym w nich zakochana :)
https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Idealne na śniadanie <3